تماس با ما
دوشنبه 17 اردیبهشت 1403

به گزارش آهن پلاس ..

عوامل متعددی در نوسانات بازار آهن و تغییر قیمت آهن آلات دخیل هستند که در ادامه به شرح مهمترین فاکتورهای اثرگذار پرداخته می‌شود ..

یکی از مهمترین عواملی که بازار را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد یا به عبارتی همانند دماسنجی عمل می‌کند که با کوچکترین رویدادی کاهش یا افزایش می‌یابد ، نرخ دلار است.

این روزها تنها فاکتور مهمی که ممکن است نرخ ارز را در داخل کشور دچار نوسان کند ، نتایج حاصل از مذاکرات هسته‌ای است که دور هفتم آن  روز گذشته برگزار شد. اخباری که از نتایج مذاکرات در رسانه‌ها منعکس شده نشان دهنده برگزاری موفقیت‌ آمیز این نشست است .

ه گزارش آهن پلاس نماینده روسیه در وین در این زمینه اظهار داشت که مذاکرات آغاز بسیار خوبی داشت و شرکت‌کنندگان در مورد اقدامات فوری بیشتر توافق کردند ، اما جدا از نتیجه مثبت یا منفی این نشست ، محتمل‌ترین گزینه کاهش قیمت دلار در بازه کوتاه مدت است .
دومین عامل مهم که در بازار فولاد تأثیر بسیاری دارد نوسانات بازارهای جهانی است . اما آنچه در چند روز اخیر سبب نگرانی شده، اخبار منتشرشده درباره گسترش سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «او میکرون» است که قطعا برای همه بازارها تهدید بزرگی به شمار می‌رود .

عامل دیگری که در گستره جهانی موجب نگرانی شده است سیاست‌های انقباضی پولی و مالی گسترده‌ای است که فدرال رزرو اعمال کرده و بانک‌های سایر کشورها نیز به تبعیت از فدرال رزرو این سیاست‌ها را اعمال می‌کنند که به نوبه خود تأثیر اثربخشی در بازار آهن خواهد داشت.
صادرات عامل مهم دیگری است که اثربخشی قابل توجهی در نوسانات بازار آهن دارد . مطابق آمار و گزارش‌ها بیشترین صادراتی که از کشور ایران صورت میگیرد صادرات مواد اولیه و محصولات میانی است ، اما به دلیل تحریم‌های بسیاری که بر کشور اعمال شده صادرات محصولات نهایی به‌ ندرت اتفاق می‌افتد و با محدودیت‌هایی روبه‌رو است
همچنین با کاهش ارزش لیر ترکیه بازارهای این کشور نیز به مراتب ضعیف تر شده است از طرفی کشور عراق هم که دیگر مقصد صادرات ایران بود به دلیل برخی مسائل سیاسی چندان اوضاع مناسبی ندارد در نتیجه همه این موارد در حال حاضر از عوامل تضعیف صادرات ایران به شمار می‌روند .

از جهتی دیگر به دلیل اینکه ساخت‌ و سازها و پروژه‌های عمرانی این روزها با رکود قابل توجهی روبه‌رو است موجب بالا رفتن نرخ قراضه در بازارهای داخلی شده است، همچنین صادرات آهن اسفنجی و شمش توسط دولتی‌ها و تعیین نرخ اسفنجی بدون توجه به قیمت محصول در بازارهای داخلی، واحدهای خصوصی ذوبی را تحت فشار گذاشته که ممکن است در طولانی مدت با ادامه‌دار بودن شرایط فعلی، این واحدها را به تعطیلی بکشاند.
عامل اثرگذار و بسیار مهم دیگری که این روزها اوضاع خوبی ندارد و آنچه از ظاهر امر پیداست به دلایل مختلفی دچار رکود است ، مصرف داخلی است .

چشم انداز بازار فولاد تا پایان 1400
دیگران نیز خوانده اند
کاهش قیمت فولاد در کوتاه مدت
کاهش قیمت فولاد در کوتاه مدت

آهن پلاس : در روز گذشته بازار ارز باز هم شاهد افزایش قیمت دلار بوده است به طوری که از همان ابتدای روز بنای رشد گذاشت و وارد کانال قیمتی ۲۹ هزار تومان شد و در پایان روز هم روی قیمت ۲۹ هزار و ۳۸۰ تومان به فروش رسید . با وجود رشد نرخ دلار […]

چرا فولاد گران شد !
چرا فولاد گران شد !

آهن پلاس : در سومین هفته از نوسان افزایشی قیمت روزانه فولاد قرار داریم و ارقام نشان از تمایل عرضه‌کنندگان به تداوم افزایش قیمت‌ها است. روز گذشته نیز موج افزایشی قیمت‌ها به قوت خود باقی بود و شرکت‌های انگشت‌شماری نرخ محصولات خود را ثابت نگه داشتند. بازار ارز نیز همچنان به نوسانات خود در کانال […]

خروج فولاد از بورس کالا به مصلحت نیست
خروج فولاد از بورس کالا به مصلحت نیست

قیمت محصولات فولادی در بورس کالا چند وقتی است که شیب صعودی دارد و این افزایش قیمت ها به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران و فعالان صنعتی منطقی نیست؛ چرا که بازارهای جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا در رکود به سر می برند و تقاضای داخلی هم تحول خاصی نشان نمی دهد. با این شرایط و […]

بررسی قیمت روزانه آهن
بررسی قیمت روزانه آهن

آهن پلاس .. با توجه به ثبات قیمت آهن در چندین روز گذشته هم کماکان بر همان منوال گذشت و بازار آهن نوسان چندانی را تجربه نکرد از همین رو قیمت روزانه میلگرد در عمده شرکت‌ها ثابت بود و تنها چند شرکت کاهش قیمت ۱۵۰ الی ۳۰۰ تومانی داشتند البته یک شرکت نیز با ۵۰ […]